coś z elektryką

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rhobar02
    Classic
    • 2019
    • 0

coś z elektryką

Zamieszczone przez greg29
    co do wersji 115KM, nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno sa az 2 kola zmiennych faz i tez potrafia sie zepsu
    Tak..są dwa koła zmiennych faz rozrządu. Mając astrę, te kółka też musiałem wymienić. Oczywiście powodem nie był gaz, ale to dalsze inwestycje w silnik.
    Z grubszych rzeczy to robiłem dwa razy głowicę (to akurat od gazu), zapiekły się pierścienie na tłokach...też niby przyczyną był gaz..albo lubryfikacja. Niestety nie było wtedy jeszcze zamienników (chociaż było to ok. dwa lata temu), więc pierścienie zakupione w serwisie za kwotę coś ok. 1200 zł (tragedia,, bo do z 16xep...tu akurat zamienniki były i kosztowały ok. 200 zł..ale do z16xer nie pasowały)..a potem to jeszcze szlak trafił tłoki, więc też musiałem zakupić...no i oczywiście znowu pierścienie..(ale w między czasie na szczęście pojawiły się zamienniki)...
    No i taka była przygoda z moją astrą.
    Wszystkie te usterki w przeciągu 20 tys km.

Dodam że astra miała ok. 180 tys.km przebiegu. Była z polskiego salonu z pełną historią serwisową.

Może to ja miałem pecha...ale już nie lubię opli...
  • rhobar02
    Classic
    • 2014
    • 13

coś z elektryką

Witam . wczoraj przydarzyło mi się takie coś . Jadąc sobie wieczorem nagle zgasło mi podswietlenie kabiny i zagarów zapalił się abs i ręczny. Po stanięciu na poboczu i zgaszeniu auta wszystko wróciło do normy na chwile. Potem co chwila podswietlanie się włanczało i gasło i tak na zmianę . Dziś z rana było normalnie nic się nie działo lecz po dodaniu gazu swiatła rozbłyskały dosyć mocno i po chwili jazdy znów to samo
    dodam do tego że puszka bezpieczników trw mro 1jo 937 550 się grzeje a dokładnie kabel biegnący do rozrusznika . A i dodam że w czasie jazdy padła klimatyzacja . Może wiecie co to może być ?

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

rhobar02, Jak ci sie grzeje puszka to sprawdz czy tam nie masz zwarcia i stan bezpieczników i połączeń
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• rhobar02
        Classic
        • 2014
        • 13

Od klimatyzacji spalony bezpiecznik był . A i dodam że z akumulatora poszedł elektrolit . Czyżby to regulator ?

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

rhobar02, Zmierz jakie ci daje ładowanie alternator bo coś to podpada
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• bws34
            Rider
            • 2011
            • 543

U mnie miałem przez pewien czas spokój z przepalającym się bezpiecznikiem od klimy,ale ostatnio znowu powróciło. Sam szukam dlatego podepnę się pod temat może ktoś coś podrzuci
            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• ulysse
              Rider
              • 2010
              • 496

Ja u elektryka w warsztacie na ulicy Syreny dowiedziałem się , że jest to związane ze słabymi stykami, polecił mi abym polutował przewody do oczek na których są zaciśnięte. Od tego czasu nie mam już problemu Jutro mogę wrzucić zdjęcie jak to wygląda u mnie

Komentarz

Pracuję...